Ontdek de wonderen van Noorwegen voor een rondreis

Noorwegen staat bekend als het land van de prachtige fjorden, witte bergtoppen en eindeloze bossen. Het is een ware droombestemming voor liefhebbers van natuur en ook van avontuur. Zo kun je in Noorwegen heel veel spannende activiteiten ondernemen. Tijdens een rondreis door dit prachtige land kun je de meest spectaculaire landschappen van de wereld verkennen. In deze blog beschrijven wij vier hoogtepunten tijdens een reis door Noorwegen.

De Noorse Fjorden

Er is één ding waarom mensen in het specifiek heel graag Noorwegen willen bezoeken; de Noorse Fjorden natuurlijk. Een rondreis door Noorwegen is niet compleet zonder een bezoek aan deze fjorden. Een fjord bestaat uit steile kliffen met kristalhelder water en adembenemende uitzichten. Het is voor velen een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de wereld, die door de natuur is ontstaan. Verken tijdens de rondreis de majestueuze Geirangerfjord, de mooie Hardangerfjord of het prachtige Sognefjord. Je kunt ook een boottocht maken door de fjorden heen. Dit zorgt voor de allermooiste uitzichten. Ook kun je langs de oevers van de fjorden wandelen of via de uitzichtpunten de fjorden bewonderen.

Ga wandelen in de Noorse bergen

Wie op rondreis gaat door Noorwegen moet wel houden van een beetje avontuur en het leuk vinden om flink te wandelen. Echte wandelfanaten leven hun beste leven in de ruige berglandschappen van Noorwegen. Het is belangrijk om goed te been te zijn en goed voorbereid voordat je aan een wandeling begint. Zo kun je met een gids mee of zelf zorgen voor de juiste uitrusting. Verwacht tijdens de wandeling bergplateaus, grote gletsjermeren en kleine bergdorpjes. Er zijn een aantal bergtoppen in Noorwegen die men niet wil vergeten bij een bezoek aan Noorwegen. Dit zijn bijvoorbeeld de Trolltunga en de Preikestolen. Ook de Besseggen-ridge is erg populair door de adembenemende uitzichten en de omliggende natuur. Het maakt niet uit of je heel rustig aan wil doen, of heel ervaren wil wandelen, er is voor ieder wel wat wils in het mooie Noorwegen.

Het noorderlicht: beleef een magische nacht

Een van de meest speciale reisdoelen om naar Noorwegen te gaan is waarschijnlijk het zien van het noorderlicht. Deze is niet in veel delen van de wereld te zien, maar dus wel in Noorwegen. Zo moet je afreizen naar het noorden van Noorwegen, naar de Noord-Kaap of de Lofoten en hier heb je een kleine kans om het natuurlijke fenomeen met eigen ogen te zien. Er zijn veel donkere maanden in Noorwegen en dat is goed om het noorderlicht te zien. Zo zul je fel groene lichten aan de hemel kunnen bewonderen tijdens een van de magische nachten.

Reis door naar de prachtige Noorse steden

De Noorse steden mogen ook zeker niet worden overgeslagen tijdens een bezoek aan Noorwegen. Zo hebben deze een rijke geschiedenis en cultuur. Ga bijvoorbeeld naar de bruisende hoofdstad Oslo en bezoek het Koninklijke Paleis en het Munch Museum. Verder zijn er nog charmante bergstadjes zoals Bergen om te bezoeken. Geniet van de lokale specialiteiten en bevolking.

.

.