9 ideeën voor een dag vol actie in Nederland

Nederland heeft veel avontuur en actie te bieden, ook al behoren duizelingwekkende hoogtes niet tot de basisuitrusting. Het land aan zee maakt zijn geringe hoogte meer dan goed als het gaat om themaparken, waterparken of sporten op vlak terrein.

Een spannend dagje uit kan net zo goed helpen om je humeur op te krikken als een dag op de grachten van Amsterdam met zijn spannende culinaire aanbod. Actie is hier en daar te vinden!

En natuurlijk niet te vergeten sportevenementen in een stadion, die spanning, sensatie en een uitgelaten sfeer beloven. Van een voetbalwedstrijd tot een parachutesprong met ongelooflijk gedenkwaardige indrukken, de keuze voor een excursie boordevol actie in Nederland is eindeloos.

Algemene tips voor actie-uitjes

Een actie-uitje moet altijd afhangen van de capaciteiten van de individuele deelnemers, of het nu gaat om een stel, een gezin, een vriendengroep of een bedrijfsuitje. Het is tenslotte de bedoeling dat alle betrokkenen een leuk dagje uit hebben.

We hebben alvast een paar snelle tips op een rijtje gezet waar je op moet letten:

  • Voor actie in of bij water moet iedereen kunnen zwemmen.
  • Voor acties in de bergen moet rekening worden gehouden met goed schoeisel en fysieke vaardigheden.
  • Voor actie in klimparken of andere avonturen op grote hoogte moet rekening worden gehouden met verschillende hoogtevrees of fysieke afmetingen.
  • Voor actie in een pretpark moet er geen groepsdruk zijn voor bepaalde attracties of andere attracties, zodat elke deelnemer zijn perfecte dag op zijn eigen manier kan beleven.

Tips voor leuke uitjes met het gezin

Gezinnen en hun vrijetijdsbesteding staan hoog in het vaandel in Nederland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een ruim aanbod is aan activiteiten voor gezinnen, waaronder actie voor jong en oud.

  • Avonturenpark Hellendoorn: Met meer dan 30 spannende attracties voor het hele gezin is Avonturenpark Hellendoorn zeker een kort middagje uit waard. Als je meer tijd hebt of zelfs het weekend kunt gebruiken, vind je hier achtbanen, vecht je met piraten of verdien je sporen als Mayakrijger.
     
  • MTB-kinderroute op de Veluwe: Het Nationale Park De Hoge Veluwe is op zich al een uitstapje waard. Maar als je vooral geïnteresseerd bent in fysieke activiteiten en deze samen met je kleintjes wilt beleven, plan dan een dag op een mountainbike met je geliefden. Zelfs jongere bezoekers van het nationale park kunnen dieren en spanning ervaren op de wildlife route door het park.

Tips voor actievolle uitjes met vrienden

Nederland staat bekend om zijn grote themaparken. Heel wat inwoners van de buurlanden zijn regelmatige bezoekers en komen graag terug. Plezier en actie zijn aan de orde van de dag wanneer achtbanen en luxe accommodatie in de vorm van hotels of campings roepen om unieke vrijetijdservaringen.

  • Walibi: De hoogste, de snelste - kortom, de Goliath onder de achtbanen vind je in themapark Walibi en is niet voor doetjes. Hoewel het themapark in Biddinghuizen ook iets voor gezinnen heeft, staat deze attractie centraal bij alle bezoeken.
     
  • Flyboarden: Als je denkt dat je alles al geprobeerd en ervaren hebt, moet je de vrijheid van wind, hoogte en water in combinatie met snelheid op een flyboard proberen. Snelle sprongen als een dolfijn in en rond het wateroppervlak nodigen je uit om verbazingwekkende trucs en stunts uit te voeren die je vrienden versteld zullen doen staan.
     
  • Skydive in Teuge: Het Paracentrum Teuge biedt ongewone uitzichten over het vlakke land. Op voorwaarde natuurlijk dat je je ogen durft open te doen als het op parachutespringen aankomt. Ervaren skydivers zorgen ervoor dat ontspannen momenten op duizelingwekkende hoogte een blijvende indruk achterlaten.

Tips voor actievolle tochten over het water

Een tochtje naar zee of naar een van de vele kanalen in Nederland is een van de populairste bestemmingen voor zowel korte trips als meerdaagse tochten. Water als element wordt bovendien niet alleen gekenmerkt door actie, maar kan ook enorm veel spanning bieden.

  • Surfen in Scheveningen: Het zandstrand en de surfschool zijn ideaal voor zowel grote vriendengroepen als families. Terwijl de avontuurlijke deelnemers de golven van de Noordzee onder de knie proberen te krijgen, kan de rest van de groep hun pogingen vastleggen op een picknickkleed. Alle uitrusting en een instructeur kunnen ter plekke worden geboekt.
  • Motortocht over de Noord-Hollandse dijkwegen: Een beetje adrenaline op de motor in combinatie met schuimkroongolven wacht op actiejunkies tijdens een begeleide tocht langs de dijken en afgelegen routes. Authentieke ervaringen tijdens een pauze in kleine dorpjes inbegrepen.

Tips voor uitstapjes vol actie in de regen

Actie hoeft niet altijd geassocieerd te worden met het buitenleven en wilde getijden. Het vlakke land heeft ook binnenshuis veel te bieden en de ongelooflijke verscheidenheid aan musea is daar maar een klein onderdeel van.

  • Escape room in Rotterdam: Iedereen die het populaire gezelschapsspel op het bord of online heeft meegemaakt, wil deze actie natuurlijk in levende lijve meemaken en zijn vindingrijkheid op de proef stellen. Een nieuw ontdekte kamer onder de Arminiuskerk in Rotterdam is hiervoor de inspiratie. Je kunt ook puzzelen voor welke geheime orde deze kamer oorspronkelijk was ingericht.
     
  • Maastricht Underground: Een beetje griezelen hoort erbij als je een rondleiding door de tunnels en spelonken onder Maastricht boekt. Geschiedenis die je van dichtbij kunt aanraken en beleven - de actie komt uit donkere hoeken en dramatische verhalen uit de geschiedenis van deze omstreden stad. Privérondleidingen of speciaal geboekte rondleidingen voor groepen kunnen de cohesie versterken en op maat worden gemaakt voor een bijzondere ervaring.

Geheime tips voor uitstapjes vol actie en een klasse apart

Actie en culinaire hoogstandjes combineer je als nergens anders in Nederland. Of je nu van molen naar molen wilt fietsen, zonder de kaasmakerijen langs de schapenweiden te vergeten, of wilt genieten van een spannende voetbalwedstrijd in Amsterdam.

De actie is voor iedereen een beetje anders. Dat kan zelfs op de fiets, als je keuze te over hebt tussen tulpenvelden en zeehondenplekken. Actie heeft veel te maken met spanning en veel mensen ervaren dit als ze de Body Worlds tentoonstelling plannen voor een dag met slecht weer.

Minder directe horror, maar wel een indruk van bewogen dagen vind je in het Verzetsmuseum Nederland. De Amsterdam Dungeon, die kan worden gecombineerd met een boottocht, biedt ook enge momenten en gelach en laat deelnemers achter met een zeer unieke indruk van Nederland.

.

Bron: https://unsplash.com/de/fotos/uHD0uyp79Dg

 

.