OverzichtKaart

Spoor & Trein

Resultaten 1 - 1 van 1.

Het blijft fascinerend, het spoor en de trein. Niet alleen voor de kleine liefhebbers van Chuggington en Thomas de Trein. Dagtrip Doen heeft uitjes verzameld op en rond het spoor, voor jong en oud. Kies voor een leuk dagje weg, maak een ritje met een stoomtrein en leer alles over de geschiedenis van de spoorwegen.
Stoomtrein
Het begon natuurlijk allemaal met de stroomtrein. Die reed in Nederland voor het eerst tussen Amsterdam en Haarlem op 20 september 1839. Gelukkig is deze nostalgische manier van reizen nog steeds mogelijk. Er rijden diverse stoomtreinen in het land. Tussen Beekbergen en Apeldoorn bijvoorbeeld, tussen Hoorn en Medemblik of langs het Valkenburgse meer. Je boemelt zo terug in de tijd in een nostalgische stoomtrein.

De stoomtreinen gaan in een gezapig tempo over het spoor. Dan heb je mooi de tijd om het wonder der techniek te aanschouwen en de prachtige omgeving die je passeert. Als de reis in de stoomtrein vergezeld wordt met verhalen van vroeger dan is het dagje uit ook nog eens heel leerzaam.

Treinen
Toch liever Thomas de Trein ontmoeten? Dan is het Spoorwegmuseum in Utrecht de plek waar je moet zijn. Eén keer per jaar komt Thomas een weekend op bezoek en zijn er allerlei leuke activiteiten rondom zijn komst georganiseerd. Het ultieme uitje voor jonge machinisten in de dop.

Het Spoorwegmuseum is helemaal gewijd aan spoor en trein. Hier ontdek je de geschiedenis, reis je mee naar het Verre Oosten en leer je in de werkplaats alles over treinen. Het is een compleet dagje weg want er is natuurlijk ook een restauratiezaal. Tip; het Spoorwegmuseum is een leuke plek voor een kinderfeestje!

Nog meer treinen
In het Nationaal Modelspoor Museum in Sneek vind je een enorme collectie miniatuurtreinen. Fraaie staaltjes modelbouw waardoor je weer verlangt naar je kindertijd of waardoor je droomt van je eigen verzameling. Kleine treinen vind je ook in Rotterdam, in Miniworld, dat voor kort zelfs Railz Miniworld heette.

Daarnaast zijn er nog diverse remises, depots en loodsen in Nederland waar je een duik in de tijd kunt nemen. Het spoor biedt vertier voor iedereen!
Lees meer
Categorie:
Gekozen faciliteiten:
Sorteren op:
  •  
  •  
Historie
  • Nog geen pagina bezocht
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de beste dagje uit kortingen.
*
*
Advertentie