OverzichtKaart

Tentoonstellingen

Heb je een dagje vrij? Even wat tijd voor een leuk uitje? Bezoek dan een tentoonstelling! Het is een dagje weg, in eigen land, maar het voelt als een verre reis naar een onbekende plek. Verdwijn in een andere tijd en waan je op een andere plaats. Tentoonstellingen vertellen een mooi verhaal en ze zijn er in overvloed.
Tentoonstelling: tijdelijk en vast
De Nederlandse musea hebben over het algemeen meerdere tijdelijke exposities per jaar naast de vaste tentoonstelling. Dat maakt een bezoekje aan het museum ook zo leuk. Je bekijkt de vertrouwde schatten nogmaals na een bezoekje aan die bijzondere tijdelijke tentoonstelling. Het voelt altijd als twee vliegen in één klap.

De meeste tijdelijke exposities zijn opgebouwd rond werk van één kunstenaar, van een stroming of rond een bepaald thema. Kies jouw favoriet of volg je passie. Een exhibitie met beroemde schilderijen of kunstwerken wordt altijd groots aangekondigd, dus je kan ze haast niet missen.

Exposities Amsterdam
Amsterdam is dé hoofdstad van Nederland, ook op het gebied van tentoonstellingen. Je vindt daar de belangrijkste musea en de mooiste collecties. Kies maar uit, of beter nog, bezoek meerdere exposities! Amsterdam is de plek om te verdwalen in historische en moderne tijden. Op zoek naar een bijzondere tentoonstellingen? Amsterdam heeft het.

Bijvoorbeeld tentoonstellingen in het heropende Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, de Hermitage of het Foam Fotografie Museum.

Een wereldse expositie
Een bezoek aan een tentoonstelling geeft je de mogelijkheid om even te reizen naar een andere wereld. De bekendste voorbeeld daarvan is natuurlijk de Wereldtentoonstelling. Deze grote internationale expo levert vaak blijvende herinneringen op. Zoals de Eiffeltoren in Parijs en het Atomium in Brussel.

De exhibitie had vroeger vooral het doel om de technische vooruitgang te tonen, maar heeft nu vooral een grote impact op het culturele vlak. De beeldende kunst bijvoorbeeld. De getoonde werken reizen vervolgens over de hele wereld. In 2015 is er een wereldtentoonstelling in Milaan, Italië.
Lees meer
Historie
  • Nog geen pagina bezocht
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de beste dagje uit kortingen.
*
*
Advertentie