OverzichtKaart

Festivals

Festivals in Amsterdam, in Rotterdam, in Utrecht... Festivals overal! Nederland houdt wel van een festival. Elk weekend kun je er wel één te bezoeken. De diversiteit is groot en elk festival is uniek in zijn soort. Plan een mooi dagje weg! Of een heel weekend!
Zomerfestival
Elk jaargetijde heeft zo zijn festivals. Zomer? Vooral muziek en theater. Denk aan de publiekslievelingen LowLands, Zwarte Cross en Oerol. Deze festivals bieden niet alleen een flinke dosis muziek, maar ook cultuur. Bijvoorbeeld literatuur, film en kleinkunst. Wees er wel snel bij, want sommige festivals zijn binnen een vloek en een zucht uitverkocht.

Met grote regelmaat verschijnen er nieuwe muziek festivals op het toch al drukke programma. Zoals Concert at Sea in Zeeland, Into The Great Wide Open op Vlieland en Best Kept Secret in Safaripark Beekse Bergen. Toch blijken ook deze uitjes met succes een eigen doelgroep aan te spreken.

Film festival
Nederland heeft een naam hoog te houden op het gebied van film festivals. Amsterdam is de locatie voor het International Documentary Film Festival. Rotterdam heeft het International Film Festival, Utrecht is de plaats voor het Nederlands Filmfestival. Een dagje uit naar een film festival brengt jou helemaal op de hoogte van de hedendaagse cinema!

Theater festivals
Naast muziekfestivals en filmfestivals, puilt de uitagenda uit van theaterfestivals. Noorderzon in Groningen, De Beschaving in Utrecht en het Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Dat is slechts een kleine greep uit het aanbod. Het beste dat Nederland te bieden heeft op theater gebied komt voorbij op deze festivals.

Amsterdam opent traditiegetrouw het culturele seizoen met de Uitmarkt. Dit festival is gratis en elk jaar eind augustus plaats.

Nog meer festivals
Naast de bekende evenementen zijn er natuurlijk ook tal van andere noemenswaardige festivals die voor een bijzonder dagje uit kunnen zorgen. Het is niet alleen muziek, theater of film wat de kalender vult. Bezoek een circusfestival, jazzfestival, kunstfestival, bikefestival of een literair festival. Geniet van het moois dat de wereld te bieden heeft! Maak er een fantastisch dagje weg van!
Lees meer
Categorie:
Historie
  • Nog geen pagina bezocht
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de beste dagje uit kortingen.
*
*
Advertentie