OverzichtKaart

Circussen

Voor veel kinderen is een bezoekje aan het circus hét ultieme uitje. Spannende dieren, adembenemende acts en clowns die je laten lachen. Een circusvoorstelling zorgt geheid voor plezier en een bijzonder dagje weg. Het bonte, rondreizende gezelschap straalt avontuur uit. Welk kind wil dat nou niet van dicht bij meemaken? Dagtrip Doen heeft de leukste circussen op een rij gezet.
Het circus komt naar je toe!
Het circus komt naar je toe en dat is natuurlijk een groot voordeel. Er zijn circussen die niet meer rondreizen, en een vaste plaats hebben opgezocht, maar de meeste circussen trekken nog altijd van stad naar stad. Hou deze website in de gaten voor circussen bij jou in de buurt. Voor een dagje uit naar het circus hoef je dus niet op reis en dat is wel zo gemakkelijk.

De bekendste circussen die door Nederland reizen zijn Circus Herman Renz, Circus Bongo en Circus Belly Wien. Een dagje uit is voor de kinderen compleet, met acrobaten, jongleurs, goochelaars en natuurlijk clowns.

Circus theater
Het Circus theater is een volwassen variant van het "normale" circus dat zich toch meestal richt op vermaak voor kinderen. Circus theater combineert circus met muziek, dans en humor tot een voorstelling met een duidelijke verhaallijn. Het internationale gezelschap Cirque du Soleil is een voorloper van deze circussen.

Kerstcircus
Het fenomeen "kerstcircus" heeft inmiddels een vaste plek op de drukke decemberkalender gekregen. Een kerstcircus is, natuurlijk, een circusvoorstelling rond kerstmis. Een uitje voor de hele familie, want er zijn ook overdag voorstellingen. De bekendste kerstcircussen zijn in Eindhoven, Rotterdam, Enschede, Den Haag en er is natuurlijk een kerstcircus in Amsterdam.

Circus Amsterdam
Ook op het gebied van circus is Amsterdam de hoofdstad van Nederland. Er zijn tal van circusgezelschappen, met name voor de jeugd. Zelf een rol spelen in het circus? Amsterdam is de plek om die droom te verwezenlijken. Dat is pas een bijzonder dagje uit. Neem je kinderen mee naar een circusschool voor een leuke les. Wie wil er niet de clown uithangen?
Lees meer
Categorie:
Historie
  • Nog geen pagina bezocht
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de beste dagje uit kortingen.
*
*
Advertentie