OverzichtKaart

Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag...wat is er nou leuker dan je vrijheid te vieren? Heb jij een vrije dag? Geniet ervan en vermaak je met de vele feestelijke activiteiten die georganiseerd worden. Vrijwel elke stad en elk dorp viert Bevrijdingsdag met een programma vol muziek en vermaak. Maak er een uitje van en vergeet niet waarom we de vrijheid vieren!
Bevrijdingsdag Festival
Bevrijdingsdag? Bevrijdings Festival! Inderdaad, de bekendste activiteit van Bevrijdingsdag is het Bevrijdingsdag festival. Deze vinden plaats in dertien steden waaronder Amsterdam en biedt een podium voor overwegend Nederlandse artiesten. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei stelt daarnaast een "Ambassadeurs van de Vrijheid" aan. Dat zijn artiesten die per helikopter elk bevrijdingsfestival aandoen.

Zij reizen dus naar Bevrijdingspop in Haarlem, naar het Bevrijdingsdag festival in Amsterdam, naar Assen, Almere, Den Haag, Den Bosch, Leeuwarden, Roermond, Rotterdam, Utrecht, Vlissingen, Wageningen en naar het Bevrijdingsdagfestival in Zwolle in Overijssel. Altijd een festival bij jou in de buurt. Vier de vrijheid!

Bevrijdings Festival Zwolle en Amsterdam
In het Overijsselse Zwolle wordt één van de grootste Bevrijdingsdag festivals georganiseerd. Hou rekening met drukte in het Wezenlandenpark. In 2014 werden er 140.000 bezoekers geteld. In het verleden traden er artiesten op als Blaudzun, Waylon, Ilse DeLange en Caro Emerald.

Bevrijdings Festival Amsterdam wordt gehouden in het Westerpark. Daar ontdek je nieuw talent en artiesten die inmiddels flink aan de weg timmeren. Ook danceliefhebbers hebben een plek in het Westerpark. Wil je niks missen van het programma? Overweeg dan om je uitje te verlengen tot een paar dagen Amsterdam.

Dagje weg
Het is niet allemaal muziek wat de klok slaat op deze feestdag. Daar waar geen festival is worden bijvoorbeeld sportieve dingen georganiseerd. Zoals de Bevrijdingsloop in Den Haag. En er zijn talloze bevrijdingsvuren, bevrijdingsmaaltijden en diverse bevrijdingsmarkten. Maak gebruik van je vrijheid en plan een heerlijk dagje weg op Dagtrip Doen.
Lees meer
Categorie:
Historie
  • Nog geen pagina bezocht
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de beste dagje uit kortingen.
*
*
Advertentie