ActiviteitRecensies

Fiets-kajak tocht Grensmaas

Hou je ervan op het water te zijn, middenin de natuur? Dan is een gecombineerde fiets- en kajaktocht wel wat voor jou. Twintig km met de kajak stroomafwaarts op de Grensmaas en met de fiets terug door de mooiste stukken bos en heide en over romantische jaagpaden langs 19e eeuwse kanalen.

 • Afbeelding van Fiets-kajak tocht Grensmaas
 • Afbeelding 1 van Fiets-kajak tocht Grensmaas
 • Afbeelding 2 van Fiets-kajak tocht Grensmaas
 • Afbeelding 3 van Fiets-kajak tocht Grensmaas
 • Afbeelding 4 van Fiets-kajak tocht Grensmaas
 • Afbeelding 5 van Fiets-kajak tocht Grensmaas
 • Aanbieder
  Maastricht-Biking
 • Richtprijs
  vanaf € 59,00 p.p. all-in
  incl. BTW
 • Duur
  6 - 7 uur
 • Aantal personen
  van 4 tot 25 personen
 • Locatie(s)
  Maastricht
Maastricht-Biking
Maastricht-Biking is een klein en vriendelijk bedrijf dat is gespecialiseerd in verrassende stadstochten en mountainbike-tochten in de wijdere omgeving van Maastricht. Samen met een ervaren gids kom je op plekken die je zelf niet zou vinden en zie je veel interessants waaraan je anders voorbij zou fietsen.

Doorkruis lands- en taalgrenzen
Het landschap rondom Maastricht is niet alleen mooi en uitdagend, maar vooral verrassend door zijn grote verscheidenheid. Op het kruispunt van Franstalig Wallonië, Vlaanderen en Us Limburg is de omgeving enorm gevarieerd: bos en hei van de Hoge Kempen, het grindbed van de wilde Grensmaas, pittige hellingen en weidse uitzichten in het Mergelland en de Voerstreek.

Vergeten paradijsjes
Langs stilgelegde spoortracés en een uitgebreid netwerk van kanalen rijd je urenlang uit het zicht van autoverkeer en bebouwde kom. Het landschap vertoont nog steeds de sporen van de 19e eeuwse industrialisering. De winning van kolen, zand, grind en mergel heeft her en der haar littekens achtergelaten. Verlaten fabrieksterreinen, mijnsteenbergen en ruige zand-, grind- en mergelgroeves liggen er grotendeels in hun verwilderde staat bij. Een paradijs voor off-road rijders.

Fiets-kajak tocht Grensmaas
Hou je ervan op het water te zijn, middenin de natuur? Dan is een gecombineerde fiets- en kajaktocht wel wat voor jou. Twintig km met de kajak stroomafwaarts op de Grensmaas en met de fiets terug door de mooiste stukken bos en heide en over romantische jaagpaden langs 19e eeuwse kanalen. De Grensmaas is de enige grindrivier van Nederland en het laatste stuk ongereguleerde Maas. De rivier vormt hier de grens tussen Belgisch- en Nederlands Limburg. Er zijn geen sluizen en dus geen scheepvaart op dit traject waar de rivier nog meandert in haar natuurlijke bedding vol kleine stroomversnellingen en ondiepten. De Maas heeft hier haar oorspronkelijke karakter van regenrivier behouden: in de winter dreigend met overstroming en in de zomer op sommige plaatsen doorwaadbaar.

Niveau
Middel / sportief

Prijsindicatie
Vanaf € 59,00 p.p.

Aantal personen
Van 4 tot 25 personen

Locatie
Maastricht

Groepsprijzen op aanvraag

Voor vragen of een offerte kun je geheel vrijblijvend contact opnemen met Maastricht-Biking.
Historie
 • Nog geen pagina bezocht
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de beste dagje uit kortingen.
*
*
Advertentie