ActiviteitRecensies

Ballonvaren door heel Nederland

Een ballonvaart is een droom van velen. Ballonvaarderij De Hot maakt deze droom waar. Een ballonvaart is altijd een succesvol cadeau. Een ballonvaart met buren, kennissen, collega's, klanten en relaties is een avontuurlijke en gezellige belevenis. De ballonvaart duurt ca. 1 tot 1,5 uur.

 • Afbeelding van Ballonvaren door heel Nederland
 • Afbeelding 1 van Ballonvaren door heel Nederland
 • Afbeelding 2 van Ballonvaren door heel Nederland
 • Afbeelding 3 van Ballonvaren door heel Nederland
 • Aanbieder
  Ballonvaarderij De Hot Ballonvaarten
 • Richtprijs
  vanaf € 134,00 p.p.
 • Duur
  3 uur
 • Aantal personen
  van 1 tot 100 personen
 • Locatie(s)
  Diverse locaties
Ballonvaren : Een onvergetelijk avontuur
Een ballonvaart is een droom van velen. Ballonvaarderij De Hot maakt deze droom waar. Een ballonvaart is altijd een succesvol cadeau. Een ballonvaart met buren, kennissen, collega's, klanten en relaties is een avontuurlijke en gezellige belevenis. De ballonvaart duurt ca. 1 tot 1,5 uur.

Afspraken, boekingen en bevestigingen

Ballonvaarten kunnen op diverse manieren worden geboekt: telefonisch 076-5222949, per fax 076-5203689 en per e-mail. Wilt u op een bepaalde datum uw ballonvaart boeken? Dat kan!
Elke boeking wordt schriftelijk bevestigd. Ook kunnen cadeaubonnen besteld worden.

Wanneer?

Het gehele jaar door kan gevaren worden. 's Winters overdag en 's zomers net na zonsopkomst of een paar uur voor zonsondergang. In geval van ongunstige weersomstandigheden wordt er uiteraard niet gevaren. De ballonvart wordt dan in overleg verzet naar een andere datum.

Opstapplaatsen passagiersvaarten

Ballonvaarten worden gedaan vanuit regio Breda / Tilburg
Bij boekingen vanaf 4 of meer personen wordt op verzoek ook elders opgestegen. In elke provincie hebben wij meerdere opstapplaatsen. Bijvoorbeeld : Den Bosch, Rotterdam, Horst (Limburg), Veenendaal, Nijmegen, Deventer, Zwolle, Assen, Groningen, Joure en diverse andere plaatsen. Ook in België hebben we diverse opstijgplaatsen.
De opstapplaatsen zijn allemaal goed bereikbaar.

Voorbereiding en opstijging

Ballonvaren begint met een goede voorbereiding. De passagiers zijn hierbij al aanwezig. Mand, branders en ballon worden klaargemaakt. De ballon wordt volgeblazen met koude lucht en vervolgens wordt met de branders de lucht in de ballon verwarmd. De ballon komt omhoog en de mand overeind. De passagiers kunnen instappen en de ballon stijgt op. Familie, vrienden en kennissen kunnen de ballon met de eigen auto meevolgen, achter de ballonvolgwagen. De volgwagen heeft radiocontact met de ballon.

Vaart, landing en champagne

Vanuit de mand is het genieten van het uitzicht over het landschap, de bebouwing, rivieren enzovoorts. De ballon gaat met de wind mee. "Er zit geen stuur op". Tegen het einde van de ballonvaart wordt gezocht naar een geschikte landingsplaats. Na de landing wordt de ballon ingepakt. Daarna is het tijd voor champagne en 'het vaarbewijs'. Met de volgploeg kan worden teruggereden naar de opstijgplaats. Het is niet koud boven en andere wetenswaardigheden!

De vaarhoogte varieert. In de regel wordt op een hoogt tussen 150 meter en 1000 meter gevaren. Koud is het niet.
In een luchtballon hebben mensen over het algemeen geen hoogtevrees. Het klinkt raar maar is absoluut waar.

Veiligheid & verzekering

Veiligheid staat absoluut voorop! Onze jarenlange kennis en ervaring vanaf begin jaren '80 staat hier borg voor. Alle ballonnen hebben een passagiers-inzittenden-verzekering.

Voor vragen of een offerte kun je geheel vrijblijvend contact opnemen met Ballonvaarderij De Hot Ballonvaarten.
Historie
 • Nog geen pagina bezocht
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de beste dagje uit kortingen.
*
*
Advertentie