EvenementRecensies

Latcho Diewes Festival

Nog geen beoordeling
van 16 september 2017 tot en met 17 september 2017

‘Latcho Diewes’ betekent in de taal van de Sinti: ‘Goedendag’. Deze begroeting vormt de basis voor dit festival, waarvan het doel is om mensen kennis te laten maken met de Sinti-cultuur. Het festival ‘Latcho Diewes’ betekent twee dagen vol muziek, dans, cultuur, entertainment en eten.

 • Afbeelding van Latcho Diewes Festival
Stichting Latcho Diewes
 • Adres
  Otterweg
 •  
  Beek en Donk
 • Telefoon
  06-30558585
‘Latcho Diewes’ betekent in de taal van de Sinti: ‘Goedendag’. Deze begroeting vormt de basis voor dit festival, waarvan het doel is om mensen kennis te laten maken met de Sinti-cultuur. Het festival ‘Latcho Diewes’ betekent twee dagen vol muziek, dans, cultuur, entertainment en eten. ‘Wij zijn Sinti, maar ook gewone Laarbekers. Weg met de vooroordelen!’

Ondanks dat de Nederlandse overheid de Sinti als normale Nederlanders beschouwd, zullen zij door hun geschiedenis, taal, gewoontes en levenswijze voorlopig nog een aparte positie innemen in de samenleving. Door het sterke wij-gevoel onder de Sinti is er vaak een negatieve beeldvorming over hen. Graag willen wij met dit evenement hiervan een stukje wegnemen en de bezoekers laten kennismaken met de grote gastvrijheid van de Sinti.

Het wordt twee dagen vol muziek, dans en lekker eten. Op het terrein zal naast een grote tent een aparte kinderhoek worden ingericht. Daar vind je pipo-woonwagentjes en een springkussen. Er zijn kleurboekjes voor de kinderen waarin de geschiedenis van de Sinti is verwerkt. En natuurlijk is er lekker eten en veel, veel muziek.

Sinti hebben een traditionele keuken die niet veel mensen kennen, iedereen krijgt de mogelijkheid om deze te proeven. Eten is er altijd in overvloed en voor iedereen. Iedereen mag altijd aan tafel plaatsnemen en je zult er nooit met honger weggaan.
Daarnaast is er een hoop te leren over het leven en de gewoontes van de Sinti. Wist je bijvoorbeeld dat zij een eigen taal hebben en dat dit de enige taal ter wereld is die niet beschreven is? Dit betekent dus dat zij deze taal spreken maar dat de schrijfwijze van de woorden onbekend is omdat deze nooit op schrift is gezet. Zo is er van alles te leren over de kleding, leef- en denkwijze van de Sinti.

Uiteraard kun je overal aan deelnemen, want samen muziek maken, samen dansen, samen eten, dat is wat de Sinti graag doen! Latcho Diewes!

Informatie
Kijk voor meer informatie, toegangsprijzen en openingstijden op de website van Stichting Latcho Diewes!
Historie
 • Nog geen pagina bezocht
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de beste dagje uit kortingen.
*
*
Advertentie