EvenementRecensies

Expositie Buitengewoon Stijlvol te zien in Amersfoort

Nog geen beoordeling
van 16 november 2017 tot en met 7 januari 2018

Een tentoonstelling met kunstwerken van buitengewone kunstenaars die verwantschap tonen met De Stijl. De werken worden tot en met  8 januari 2018 getoond in de galerie van Special Arts in Amersfoort en in de omringende etalages aan de Zonnehof.

 • Afbeelding van Expositie Buitengewoon Stijlvol te zien in Amersfoort
Special Arts
 • Adres
  Zonnehof 4a
 •  
  3811 NC Amersfoort
 • Telefoon
  033 432 80 33
Uit bijna 250 inzendingen hebben onder meer curatoren Marjory Degen (Kunsthal KAdE/Mondriaan Huis) en Natalie Dubois (Centraal Museum Utrecht) ruim 80 kunstwerken geselecteerd.
Het bijzondere van de expositie is het spanningsveld tussen een strikte navolging van de principes van De Stijl en een ruimere interpretatie hiervan. Het voelen van die spanning maakt dat de tentoonstelling divers en eigenzinnig is.
Past De Stijl goed bij buitengewone kunstenaars? De kunstenaars van De Stijl werden gekenmerkt door hun radicaliteit. Ze braken met het verleden om iets totaal nieuws te doen. Het zijn kunstenaars die anders durfden te zijn. Hetzelfde geldt voor de kunstenaars van Buitengewoon Stijlvol.
Parallel aan de Special Arts expositie loopt in het aangrenzende Rietveldpaviljoen een tentoonstelling die de stijl van Rietveld toont in de context van de jaren vijftig.
Zondag 19 november is de Special Arts galerie geopend tijdens de KuntKijkRoute. Deze middag zijn er verschillende Visual Thinking Strategie (VTS) rondleidingen. VTS leert aandachtig kijken, onderzoekend en zonder oordeel.
MA        10.00 tot 17.00 uur         
DI           10.00 tot 17.00 uur         
WO        10.00 tot 13.00 uur
DO         10.00 tot 17.00 uur
VR          10.00 tot 15.00 uur
ZA          op afspraak
ZO          gesloten  
Zonnehof 4a
3811 NC  Amersfoort


Informatie
Kijk voor meer informatie, toegangsprijzen en openingstijden op de website van Special Arts!
Historie
 • Nog geen pagina bezocht
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de beste dagje uit kortingen.
*
*
Advertentie